Képzési Tanácsadás – Szabadpiaci képzésekről

Tájékoztatás

Módosították a Felnőttképzési Törvényt mely a 2013.évi LXXVII törvény áttogozott változata most A kormány 11/2020 (II.7) Korm. rendelete a törvény végrehajtásáról- ban időszakonként megváltoztatja majd a régi rendszert a következő ilyen dátum a bevezetett oktatásainkat, képzéseinket, tanfolyamjainkat fogja átszervezni teljesen.

A következő ilyen dátum a 2020. 09.01. -lesz . Ekkor a a szabadpiaci képzéseid is bejelentés kötelesek lesznek. (eddig D” körös képzés néven ismertétek – nem volt semmilyen előíráshoz kötött.) (tanfolyamok, képzések, korrepetálások, stb. 1 napos tréningek, Belső céges képzések is MINDEN ( Pl: munkavédelem, hajvágótanfolyam, fonás, festés, hajhosszabbítás, egy nyelvi képzés….tehát Minden nincs kivétel, ami csoportos,tervezett, és pénzt kérsz érte, minimum BEJELENTÉS köteles lesz!

Ezt 2020.09.01-től minimum BEJELENTÉS alapján lehet. (számot kell igényelni hozzá) 15.000.-Ft

Ki lehet felnőttképző?

Felnőttképző lehet: Jogi személy, személyes joga szerint jogképes szervezet, egyéni vállalkozó, vagy gazdasági tevékenységet folytató más természetes személy.

TEHÁT ismétlem magam: a „régi Piaci képzés(ed) is” – bejelentősé válik – és új hogy Felnőttképzési Szerződést kell kötni (törvényben meghatározottak szerint – fontos – hogy ne maradjon ki belőle semmi – minden pontját ellenőrizni szokták) – számlát adni, stb könyvelés felé a többi a régi…

Úgy hirdeted a tanfoly. oktatásod, képzésed, tréninged – hogy a bejelentés számodat feltünteted.

Leoktatod – amit szeretnél – ( ehhez programot nem kötelező írni de ütemterv azért kell– hogy legyen valamilyen leírt alapja az elektronikus adatszolgáltatásodnak majd)

FAR (Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer) Adatszolgáltatási kötelezettséged lesz vele.Amit 3 munkanapig fel kell töltened az elektronikus rendszerbe. (ez teljesen új lesz)

OSAP statisztikai adatszolgáltatás( ez megmarad volt is és kötelező marad – 30 napon belül fel kell tölteni.

A képzés végén elektronikus TANÚSÍTVÁNYT állítasz ki a rendszerben. (ez új lesz) (akár az 1 napos munkavédelmi vagy balaesetvédelmis céges belsős képzésedről is, mindenről…nincs olyan képzés ami ezt kikerülhetné. EZ A minimum erre akartam a figyelmed felhívni. Mert látom, ezzel is foglalkozol, ami most még szabadpiaci képzés és nincs semmilyen kötelezettség hozzá. Ezt így maximum 2020.08.31ig végezheted ezekkel a feltételekkel amikkel most oktatsz. (Oklevelet most sem szabad róla kiállítanod – de ezt biztos tudod – hogy Magyarországon csak egyetem, főiskola adhat ki ilyet.) Az új rendszerben majd a technikumok is fognak középfokú oklevelet. De ezt így felejtsd el, Bejelentéses formában is csak TANÚSÍTVÁNYT adtható majd, azis csak a központi elektronikus felületen tölthető ki! (nagyon megbüntetnek érte.)

A másik rendszer ami már régen is ENGEDÉLYköteles volt. (Felnőttképzőknek ismered Őket) Mindenkinek ÚJ engedélyszáma lesz. (A régi rendszer eltünik, OKJ minden kuka!!) SZAKMAJEGYZÉK van. Alapszakmákkal amit csak szakképző intézet képezhet.

Alapszakma lett a fodrászat, kozmetika, kézápolás, lábápolás. Tehát ezt csak Szakképző Intézetben 5 év alatt – estin érettségivel pedig 2- 3év alatt lehet elvégezni. (Ezért is nagyon bűntetnek komolyan)

Aki résszakmát szeretne képezni pl: Borbély (új) ENGEDÉLYT kell szereznie. (nem részletezem, ha ez érdekel kérj részletes tájékoztatást de biztosan kell majd a teljesség igénye nélkül:

Vagyoni biztosítékot 1Millió forint , Szakmai Vezető (törvényben meghatározottra gondolok – andragógus, pedagógus, stb. Képzési Dokumentáció – oktatók, tanárok, (pedagógusok)- elmélethez, gyakorlathoz + végzettségek igazolása – képzési program, szakértő aki megírja, engedélyezteti, – aki engedéllyel végzi ezt a tevékenységet, és megírja és aláírhatja a képzési programot,…majd az intézmény kap számot …stb.

Felnőttképzési szerződés itt is.. FAR – OSAP – Elégedettségmérés – GDPR – adatkezelési szabályzat – minőségbiztosítási rendszer – Tanusítvány – elektronikusan ……ez után ……Független Akkreditált vizsgaközpontban ami (állami lesz) jelentkezhet a Résztvevő szakmai vizsgát tenni. (ebben mi halandó egyszemélyes tanfolyam tartó fodrászok- nem képzünk majd – csak , hogy lásd a komplett rendszert azért soroltam fel.)

Bírságok: a kötelező legkisebb munkabér egyhavi összegének alább jelölt többszörösei (ezt kimásoltam BOCS))

  • A felnőttképzési tevékenységet nem a jogszabálynak megfelelően végzi, bírság 10-szerestől- 15-szörösig, de ha nem súlyosabban minősülő a szabálysértés, akkor először LEHET csak figyelmeztetés is

  • Ha bejelentés, illetve engedély nélkül végzi, megtiltják a felnőttképzési tevékenység folytatását és bírság 10-szerestől 20-szorosig, de ha a bejelentés, illetve engedély nélkül folytatott képzés időtartama meghaladja a három hónapot vagy a képzésben részt vevők száma a száz főt, a bírság 25-szörös

  • Ha a felnőttképző a feltárt jogszabálysértést nem szünteti meg vagy ismételten jogszabálysértést követ el (2 éven belül ugyanazt), 1, súlyosabban minősülő jogszabálysértés esetén 2 évre eltiltják és bírság: 50-szeres és meghatározott időtartamig felnőttképzési tevékenységet nem folytathat.

  • Ha ennek ellenére tovább folytatja, adószám törlése.

  • A felnőttképző köteles a jogellenes tevékenység időszaka alatt beszedett képzési díj, valamint a képzés kapcsán felmerült igazolt költség jegybanki alapkamat másfélszeresével növelt összegének a díjat és költséget megfizető részére történő visszafizetésére.

Kedves Fodrász Kolléga, Oktató, Mesterfodrász, Cégvezető!..(akihez eljut a körlevelem)

Most jön az ajánlatom, ha kell egy ember aki elmagyarázza, kezdőcsomagot, dokumentumokkal a kezedbe ad, és az első oktatásodnál segít a lezárásáig – akkor betanítunk. A felnőttképzési törvény tiltja, hogy ezt kiszervezd külsősnek, úgy mint ahogy a könyvelődet alkalmazod. A cégben, vállalkozásban, ebben valakinek bele kell tanulnia.

Ha Engedély köteles oktatást szervezel és keresel szakmai vezetőtőt, andragógus – pedagógus végzettséggel, műszaki szakoktató tanár (csoportos oktatáshoz kell) – fodrász mester – (egyéni oktatáshoz elég) – akkor keress meg ajánlatoddal.

Árajánlatom nincs – mert nem tudom, miben kéred majd a segítségemet. Kérlek írj pár sort hogyan, miben kérnéd a közreműködésem. Köszönöm, hogy visszajelzel ez az ajánlatomat 30 napig, vagy a kapacitásom végéig tartom fent.

Rövid szakmai önéletrajz – (Ez csak akkor fontos, ha nem ismersz még)

Név: Cservák Mónika

telefon: 06 20 333-1719

email: cservakmoni@gmail.com

honlap: www.fodrasziskola.hu

Munkahely: Mon-Art Cservák Szalon és Tanműhely Oktató és Szolgáltató Kft

foglalkozása: -műszaki szakoktató (középfokú szakmai oktatás)

– Fodrász gyakorlati tanműhely vezető

– Felnőttképzési szervező – andragógus

1988-1992

Török Ignác Gimnázium és Óvónőképző Szakközépiskola

1993-1994

Brunszvik Teréz Óvoda Vecsés – mint óvodapedagógus

1996-2005

1997

Cservák és Társa Kft.

Fodrász – Madách Imre Szakmunkásvizsga- Gödöllő

2004-2007 2005 –

Nyugat Magyarország Egyetem Faipari Mérnöki Kar Műszaki szakoktató

Mon-Art Cservák Szalon és Tanműhely Kft. – ügy. vez. Szakoktató

2004-

2005-

2006 –

2007 –

2007-2009

2008-2012

2009.

2016-2016

2016-2020-

2020-2024

2020-2024

Nemzetközi Fodrász Egyesület tagja

Nemzetközi Fodrász Egyesület elnökségi tagja

Kamarai Vizsgabizottsági tag,

Gyakorlati Képzőhely Ellenőr

Nyugat Magyarország Egyetem Környezet Pedagógiai Tanszék Andragógia Szak – Andragógus Felnőttképzési szervező

(szakmai vezető – a felnőttképzési törvény szerinti)

Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fodrász szekciójának a vezetője

Országos Tudományos Diák Konferencia Verseny Pécs

Országos Vizsgaelnök

Fodrász gyakorlati képzőhely ellenőr

Fodrász Mestervizsga

PMKIK fodrász szekciójának a vezetője

PMKIK – Fodrász Mestervizsga Bizottsági Enök

Országos Szakmai Vizsgaelnök

PMKIK Fodrász szekciójának a Vezetője

moni

Add your Biographical Info and they will appear here.